Ahmet Orhan

CUMHUR İTTİFAKI VE 4 NİSAN

Ahmet Orhan

4 Nisan deyince Ülkücülerin istisnasız hepsinin aklına önce BAŞBUĞ gelir. 

Yalnız Ülkücülerin mi? 

Elbette hayır. 

Yirminci yüzyılın özellikle son 40 yılına gerek içinde bulunduğu toplumsal, tarihi olaylar, gerekse Tür Milletinin geleceği olan gençleri etki altına alan fikirleriyle derinden etkileyen Türk Milliyetçiliğinin siyasette uygulayıcısı Başbuğ Alparslan Türkeş’in aramızdan ayrıldığı gün milletimizin evlatlarının hafızasında önemli bir tarih olarak yerini almıştır.

Alparslan TÜRKEŞ, birçok hüzünlü ayrılışta olduğu gibi hiç beklenmedik bir zamanda fiziki manada aramızdan ayrılıvermişti. Bilhassa Ülkücüler o gün derin bir üzüntüye kapılmış tam bir öksüz, yetim ruh haline bürünmüştü.

Oysa ki O Millet vicdanında karşılık bulmuş fikirleriyle yaşamaktaydı.

Rahmetli Başbuğ’un neredeyse bir ömür vererek ortaya koyduğu fikirleri bugün bir avuç insanla başladığı günden daha doğru anlaşılmakta, neredeyse toplumun tamamını etkilemektedir. 

Günümüzde kurup fikri temellerini attığı en büyük eseri olan MHP, Türk siyasetinin belli başlı ekollerinden birisi olarak canlı, kanlı, bitmek, tükenmek bilmez enerjisiyle toplum hayatımızda mutena yerini almış durumdadır. 

Yaşanan onca badire ve çalkantılara rağmen sürekli yenilenen konjonktür oluşumların arasında temel fikir partisi olarak durumunu muhafaza etmekte, devlet ve millet hayatımızı etkilemeye devam etmektedir.

16 Nisan referandumu, onun yıllar öncesiyle biz evlatlarına Başkanlık Sisteminin Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim sistemi olarak öğrettiği fikrinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ismiyle aziz Milletimiz tarafından kabulünden başka bir şey değildir. 

Cumhur İttifakı ise Başbuğun “Tanrı Dağı Kadar Türk, Hıra Dağı Kadar Müslümanız”, “Türklük Bedenimiz, İslamiyet Ruhumuzdur.

Ruhsuz Beden Cesetten İbarettir.

”Özlü sözlerinde anlam bulmuş düşüncelerinin ete kemiğe bürünmüş şeklidir. 

Cumhur İttifakı yıllarca suni ihtilaflarla hayatı geçme şansı bulamayan, Türk Milletine tarih sahnesinde sıçrama yaptırarak tarihi sorumluluklarımızı gerçekleştirme fırsatı yaratacak alt yapının tesisi yolunu açacaktır.

Milletimizin vatanperver, mütedeyyin, muhafazakâr, milliyetçi çoğunluğunun bir araya gelmesinin yaratacağı muazzam enerjisiyle yeni hükümet sistemi tam manasıyla uygulanma imkânı bulacaktır.

Başbuğum Emanetin emin ellerdedir.

Başbuğum fikirlerinin tamamen hayata geçmesine en yakın olduğumuz bugünde seni rahmet ve minnetle anıyor aziz hatıran önünde saygıyla eğiliyorum.

Ruhun şad, mekânın cennet olsun.

 

Yazarın Diğer Yazıları