VALİ GÜVENÇER VE EŞİ MANİSA ÖZEL EĞİTİM İŞ UYGULAMA MERKEZİNDE

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ve eşi Fatma Dilek Güvençer, Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nde eğitim gören zihinsel engelli öğrencileri ziyaret etti.

Vali Güvençer’in ziyaretinde Yunusemre Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Recep Şengül, Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Murat Ceylan, Okul Aile Birliği Başkanı Saadet Şeranoğlu ve veliler katıldı.

Vali Güvençer ve eşi okulun kapısında okul yönetimi ve özel öğrenciler tarafından karşılandı. Vali Güvençer kendisini karşılayan öğrenciler özel olarak ilgilenirken, iki öğrenci Vali Güvençer’in elini sıkıca tutarak bilek güreşi yapmak istedi. Öğrencileri kırmayan Vali Güvençer, onlarla bilek güreşine tutuştu.

Vali Güvençer ziyarette ilk olarak toplantı salonunda Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi Müdürü Murat Ceylan’dan bilgi aldı. Ceylan, “Kurumumuz bünyesinde 09.00 – 14.30 arası Manisa Özel Eğitim Uygulama Merkezi, Manisa Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi, Öğretmen Şükran Bilginer Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2. Kademe öğrencileri eğitim alırken, 14.30- 17.00 arası, Yunusemre Halk Eğitim Merkezi işbirliğiyle 54 orta ve ağır düzeyde zihin engelli bireye Spor, El Sanatları ve Tarım Teknolojileri alanlarında kurs düzenlenmektedir. Kurum personelimiz 4 idareci, 27 kadrolu öğretmen, 13 ücretli öğretmen, 9 servis personeli çalışmakta. Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezinde 47, Manisa Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezinde 14 öğretmen, Şükran Bilginer Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2. Kademe Merkezinde 57 olmak üzere 118 öğrencimiz var. Okullarımızda; okuma yazma, matematik, dil konuşma gelişimi, toplumsal uyum becerileri, beslenme, din kültürü ve ahlak bilgisi, resim, müzik, beden eğitimi gibi akademik derslerimizin yanında, (Öğretmen Şükran Bilginer Özel Eğitim Uygulama Merkezi (2.kâdeme)hariç) El Sanatları Ve Tarım Teknolojileri gibi iş ve uygulama derslerimiz vardır. Okulumuzda Mart 2013 tarihinde Döner Sermaye İşletmesini kurduk. Türkiye'de halen faaliyet gösteren 3 Döner Sermayesi olan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi'nden biriyiz. 2013 Yılı ciromuz 3 bin 500 TL, 2014 Yılı ciromuz 14 bin TL, 201 5 Yılı ciromuz 48 bin TL, 2016 Yılı ciromuz 73 bin TL’dir. Döner Sermaye İşletmesinde yıl içinde serada üretilen çiçekler, atölyelerde üretilen galoşlar, montajı yapılan kablolar sonucunda elde edilen gelir, maliyetlerin karşılanması ve vergilerin ödenmesinden sonra kalan tutarın tamamı öğrencilerimize performansları ölçüsünde dağıtılır, öğretmenlerimiz ve idarecilerimiz kendi paylarını öğrencilerimizin ihtiyaçlarına harcanması için Okul Aile Birliğine bağışlarlar. Her yıl öğrencilerimize Aralık ve Haziran Aylarında payları dağıtılır. Manisa Özel Eğitim İş Uygulama Merkezimiz bahçesinde üretilen çiçekler 12 bin adet Yunusemre Belediyesine, 8 bin adet Şehzadeler Belediyesine, bin 500 adet Manisa Organize Sanayi Bölge Müdürlüğümüze verilmektedir” dedi.

Okulun atölyesini ve serasını da ziyaret eden Vali Güvençer, zihinsel engelli öğrencilerin topluma bir emanet olduğunu belirterek, "Bu çocuklar tabiri caizse öncelikle anne babalarının, mensup oldukları ailelerinin, sonrasında da içinde yaşadıkları toplumun güzellikler, hayırlar çeken adeta paratonerleri. Çocuklarımız burada bir taraftan ailelerinin yükünü hafifletirken öte yandan olabilecek ölçüde eğitim alıyorlar, rehabilite oluyorlar, sosyal hayata karışıyorlar, kendileriyle ilişkilerini düzenliyorlar. İlk adımlar atılmış durumda. Hatta bu meselede orta seviyeye geldik. Bundan sonra bu kurumların sayısını arttırmak, imkanlarını çoğaltmak, çok daha fazla sayıda engelli özel çocuğumuza ulaşma hedefimiz" diye konuştu.

 

Bakmadan Geçme