UYMAYANLARA YASAL İŞLEM UYGULANACAK

Kaymakamlıktan öğretmenlere 'cep telefonu' uyarısı, bütün resmi okullara öğretmenlerin ders esnasında hiçbir şekilde telefon kullanmaması hususunda bir uyarı yazısı gönderdi. Yazıda, uyarıya uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağına dikkat çekildi.

Manisa Şehzadeler ve Yunusemre Kaymakamlıkları, ilçede bulunan bütün resmi okullara öğretmenlerin ders saatleri içerisinde cep telefonlarını kullanmaması konusunda uyarı içerikli bir yazı gönderdi. Yazıda, öğretmenlerin ders esnasında cep telefonlarını sessiz konumda tutmaları veya kapatmaları uyarısında da bulunulurken, kurala uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağına vurgu yapıldı. Uyarı yazısında ayrıca öğretmenlerin kararı tebliğ aldıklarına dair imza da istendi.

UYMAYANLARA YASAL İŞLEM UYGULANACAK

Şehzadeler Kaymakamlığı’nın, Kaymakam İsmail Çorumluoğlu’nun imzasıyla ilçede bulunan bütün okullara gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi: “İlçemize bağlı resmi bütün eğitim kurumlarında görev yapan kadrolu, ücretli, sözleşmeli bütün öğretmenlerin, ders esnasında SMS, WhatsApp, Facebook, Twitter, İnstagram gibi uygulamalarla meşgul olmaması, konuşma yapmaması, her ne sebeple olursa olsun internete girmemesi, ders boyunca telefonların kapalı olması veya sessize alınması, bu kurallara kesinlikle uyulması, uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı hususlarında bilgilerinizi, okul idarelerince yazının tüm öğretmenlere imza karşılığı duyurularak tebliğ aldıklarına dair sirkülerinin bugün mesai bitimine kadar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Eğitim Öğretim Birimine gönderilmesi hususunda gereğini rica ederim” ifadeleri kullanıldı.

Bakmadan Geçme