Türkiye Sevdalısı İnge Rott Sağlığına Kavuştu Rott'un Kolyesi Dikkatlerden Kaçmadı

VİDEOLU HABER>>> ALMAN Rott'a ameliyet olması gerektiği iletilince, İnge Rott Türk Hekimlerini Tercih etti. Turgutlu Devlet Hastanesinde tedavisi yapılan Rott'un boynunda taşıdığı Türk Bayraklı Kolye Dikkatlerden Kaçmadı.

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Türkiye Sevdalısı İnge Rott Sağlığına Kavuştu Rott'un Kolyesi Dikkatlerden Kaçmadı

Türkiye Sevdalısı İnge Rott Sağlığına Kavuştu Rott’un Kolyesi Dikkatlerden Kaçmadı

ALMAN İnge Rott, 4 yıl önce eşinin vefatı sonrasında Türkiye’ye gelerek yerleştiği Kuşadası’ndaki evinde düşmüş ve ayağını kırmış akabinde, yapılan ilk muayenesinde sağ ayak bileğinde iki kırık sebebiyle ameliyat olması gerektiği kendisine iletilmiş ve bunn üzerine, Almanya’ya gitmekten vazgeçmiş ve İnge Rott, Turgutlu Devlet Hastanesi’nde ameliyat olmayı tercih etmiş ve İnge Rott, Sağlığına kavuştu.

Rott, Türk – Alman dostluğunun daha iyi bir duruma gelmesi için memleketine gittiğindeTürklerin misafirperverliğini bizzat anlatacağını ifade etti.1956 yılında Almanya’nın Schuttern kentinde doğan İnge Rott bundan 4 yıl önce eşinin Almanya’da vefatı üzerine Kuşadası – Güzelçamlı’ya yerleşti.

Geçtiğimiz 10 Nisan’da evinde dengesini kaybedip düşerek ayağı burkulan İnge Rott, komşuları tarafından Söke Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak muayene sonunda ameliyet olması gerektiği anlaşıldı.Güzelçamlı’daki ev komşusu Turgutlulu öğretmen Hilmi Güzel’in iknası sonrasında  Turgutlu’ya getirilen İnge Rott, Turgutlu Devlet Hastanesi’nde Ortopedi Uzm. Dr. Mehmet Vatansever tarafından yine muayene edildi.Rott’a ameliyet olması gerektiği iletildi.Almanya’dan gelecek olan uçağı red ederek Almanya’ya gitmekten vazgeçen Rott, Turgutlu Devlet Hastanesi’nde ameliyet olmaya karar verdi.

11 Nisan tarihinde Uzm. Dr. Mehmet Vatansever tarafından yapılan başarlılı ameliyatla, İnge Rott sağ ayak bileğinde tibia ve fibula ucundaki ikili kırık nedeniyle spinal anestezi altında vida ve plak ile onarımı sağlanarak sağlığına kavuştu.Sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu söyleyen İnge Rott, Turgutlu Devlet Hastanesi’nin temizliği, doktor ve personellerin cana yakınlığına teşekkür etti.Rott, Türk ve  Alman ilişkilerinin daha iyiye gelmesi için de memleketine gittiğinde, Türklerin cana yakınlığını ve misafirperverliğini anlatacağını dile getirdi.

Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Sabri Taşçıoğlu ise: “Alman hastanın hastanemizi tercih etmesi ve olumlu görüşlerini iletmesi, verilen çaba ve emeğin karşılığı olarak tüm personelimizin üzerinde güzel bir motivasyon oluşturdu. Hekimimize ve ekibine teşekkür ediyorum ifadelerine yer verdi.

Haber: Haşim KARATAŞ

Bakmadan Geçme