TURGUTLU'YA 55 MİLYONLUK DEV YATIRIM

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu'da gerçekleştirilen araç teslim töreninde MASKİ'nin ilçedeki çalışmalarına da değinerek, ilçeye 55 milyon değerinde yatırım yaptıklarını ifade etti.

PAYLAŞ
Haber Kasaba - Haber Kasaba

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu’da gerçekleştirilen araç teslim töreninde MASKİ’nin ilçedeki çalışmalarına da değinerek, ilçeye 55 milyon değerinde yatırım yaptıklarını ifade etti.


Turgutlu’da toplu ulaşımda dönüşüm hamlesi kapsamında yapılan araç teslim töreninde konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün,  MASKİ bünyesinde yürütülen çalışmalarla ilçeye kazandırılan ve kazandırılacak olan yatırımlardan da bahsetti. 


“Daha temiz bir Gediz, Turgutlu ve Manisa için!”


Çevre kirliliğine son vermek adına büyük projelere imza attıklarını söyleyen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün, daha temiz bir Manisa için çıktıkları yolda inşa edilen atıksu arıtma tesisinde betonarme imalatların noktalandığını vurguladı. Başkan Ergün, “36 milyonluk dev bir yatırımı Turgutlu’muza kazandıracak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Tesisimizde önümüzdeki ay test çalışmaları kapsamında su alımına başlayacağız. Gediz Nehri’ni eski balık tutulan ve bereketli günlerine döndüreceğimizin sözünü vermiştik. Bu sözü yerine getirmek adına siz hemşehrilerimiz için gecemizi gündüzümüze katarak çalışıyoruz. Tüm çabamız daha temiz bir Gediz, daha temiz bir Turgutlu ve daha temiz bir Manisa için” dedi. 


“95 Mahalle Projesi’yle modern altyapılar inşa ettik”


    Büyükşehir Belediye Kanunu ile birlikte köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerini sağlıklı bir hale getirmek için Turgutlu’nun 8 mahallesinde başladıkları çalışmaları tamamladıklarını ifade eden Başkan Ergün, “Vatandaşlarımız 40-50 yıl önce döşenmiş eski içme suyu ve kanalizasyon hatlarını kullanıyordu. Kimi mahallelerimizdeyse hat dahi yoktu. Öncelik sırasına göre belirlediğimiz mahallelerimizde altyapı dönüşümünü gerçekleştirdik. Şimdi de kilit parke taşı döşeyerek, mahallelerimizi altıyla üstüyle yeniliyoruz. Vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullansınlar” açıklamasını yaptı. 


‘114 Mahalle Projesi’ geliyor


     İl genelinde sağlıklı ve modern hatlar oluşturmak için yoğun bir mesai harcadıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 114 Mahalle Projesiyle de ilgili müjdeyi verdi. Başkan Ergün, “10 mahallemizde daha sil baştan altyapı sistemleri kuracağız. Yeni projemiz içerisinde dere ıslahı ve enerji temini işleri de var. Büyük bir dönüşüme imza atmanın heyecanını duyuyoruz” ifadelerini kullandı. 
“Dereler korkulu rüya olmaktan çıkıyor”
    Turgutlu’da çok kısa bir süre içerisinde 4 bin 255 metre dere temizlik işi yaptıklarını belirten Başkan Ergün,  2017 yılı projelerinin de başlayacağını söyledi. Başkan Ergün, “Dere taşkınları vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından tehlike oluşturuyordu. Bu noktada MASKİ Genel Müdürümüz Sayın Yaşar Coşkun da görevini layıkıyla yerine getirerek ekibi ile başarılı bir çalışma yürüttü. Şu ana kadar Turgutlu’muzda 4 bin 255 metre dere temizlik çalışması gerçekleştirerek vatandaşlarımızı büyük bir sıkıntıdan kurtardık. 2017 yılı için birçok projemiz daha olacak. Bu makamlara hizmet için geldik. Yaptığımız hizmetler de ortada. Allah’ın izniyle hemşehrilerimizin bütün sıkıntılarına çözüm olmak için çalışacağız” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN