Turgutlu'da, Şehit Aileleri ve Gaziler'den Örnek Davranış

Manisa'nın Turgutlu İlçesi'nde, geçtiğimiz günlerde, Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu'nun öncülüğünde, Şehit Aileleri ve Gaziler tarafından alınan 16 adet bilgisayar ve ekipmanlarının, İzzettin ile Dağmarmara Mahallelerindeki okullara, 2.etapta 10 adet bilgisayarın teslimi İlçe Kaymakamı Uğur Turan'nın katılımı ile gerçekleşti.

Manisa’nın Turgutlu İlçesi’nde, geçtiğimiz günlerde, Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Bürosu’nun öncülüğünde, Şehit Aileleri ve Gaziler tarafından alınan 16 adet bilgisayar ve ekipmanlarının, İzzettin ile Dağmarmara Mahallelerindeki okullara, 2.etapta 10 adet bilgisayarın teslimi İlçe Kaymakamı Uğur Turan’nın katılımı ile gerçekleşti.

İzzettin ve Dağmarmara’da ki okullara bilgisayarların teslim törenine, Turgutlu İlçe Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu,  Turgutlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ölmez, Turgutlu İlçe Jandarma Komutanı J.Bnb. Muhammet Evren, Okul Müdürleri, Mahalle Muhtarları, Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Büro Sorumlusu Başkan Turgut Gürkaş, Şehit Aileleri ve Gaziler katıldı.   

Kaymakam Turan teslim töreni öncesi yaptığı konuşmasında; “Sayın Valimizin ifadesiyle, gerçekten kıymetli valimiz projenin Türkiye de bir ilk olduğunu vurguladığı, bunun kamuoyu tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi. Bunları Allah rızası için söyledi, örnek olduğu için söyledi, böyle bir çalışmaya ilk defa şahit olduğunu ifade ederek takdir duygularını çok nezih ifadelerle bizimle paylaştı. Bize talimatlar verdi. Bize düşende kıymetli valimizin emrinde siz Şehit ailelerine ve kahraman Gazilerimize ve değerli ailelerine sahip çıkmak, yanında yer almak ve emirlerinizi de yerine getirmektir. Bu itibarla bugünkü izzettin mahallesinde ki bu güzel okulda Rabbimin ve sizlerin şahitliğinde inşallah bilgisayarlarımızın okulumuza şehitlerimizin adını taşıyan bilgisayarlarımızın,  masalarının ve malzemelerinin çok güzel bir şekilde dizayn edilen bir sınıfta teslim törenine katıldık. Kendimi şanslı addediyorum, mutlu addediyorum, şahsım ve temsil ettiğim yüce devletim adına sizlere hepinize özellikle Turgut komutanıma, değerli yönetimine, emek verenlere en üst seviyede Allah razı olsun diyor, dua ediyorum. En kalbi teşekkürlerimi sunuyorum.”Dedi.  

Teslim töreni öncesi, Türkiye Harp Malülü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Turgutlu İrtibat Büro Sorumlusu Başkan Turgut Gürkaş ise yaptığı konuşmasında; “Bu ülkeye hepimizin bir borcu var. Bu borç’u kimimiz canını feda ederek, kimimiz uzuv veya organlarımızın bir kısmını vererek, kimimiz mesai mefhumu tanımadan çalışarak borcumuzu ödedik. Ama bu borcu öderken en büyük görev burada çok sevgili öğretmen ve öğrencilerimiz oldu. Çünkü bu ülkenin daha güzel bir ülke olması için, siz sevgili öğretmenlerimiz bu öğrencilerimizin ülkesini, bayrağını, dinini, ezanını, milletini ve devletini çok seven ve bu uğurda fedakârlıkları göze alabilecek nesilleri sizler yetiştiriyorsunuz. Sevgili arkadaşlar biz, bu ülkeye olan borcumuzu ödemeye çalıştık. Öderken tamam biz borcumuzu ödedik deyip geriye çekilmedik. Özellikle şehit aileleri bu projeyi gündeme getirdiğimizde, cani gönülden çocuklarının isminin yaşatılacağı ümidiyle ve bu ülkeyi en az kendi evlatları kadar sevebilecek gençlerin yetişmesine bir nebze katkıda bulundukları için cani gönülden bu projeye destek verdiler. Sayın Kaymakamım huzurunda ve şehit aileleri ve gazilere sonsuz saygılarımı sunuyorum. Bağışladığımız bu bilgisayarların okullarımıza, ülkemize, hayırlı evlatlar yetiştirilmesine vesile olması amacıyla iyi günlerde kullanmanızı temenni ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, Protokol üyeleri Şehit Aileleri ve Gazilerle birlikte bilgisayar sınıflarını gezerek, her bir bilgisayara şehitlerin isimleri verilen bilgisayarlar incelendi. Daha sonra okul idarecileri, öğretmenleri ve öğrencileri okullarına anlamlı bağışta bulunan şehit aileleri ve gazilerle bir araya gelerek kendilerine teşekkür ettiler.

 

Bakmadan Geçme