TURGUTLU'DA KORSAN OTO KİRALAMAYA HEPBİRLİKTE TEPKİ GÖSTERDİLER

Turgutlu'da merdiven altı' oto kiralama, yapanların her geçen gün çoğalmasına ve işlerinin 'baltalanmasına' hep bir ağızdan tepki gösterdiler. Turgutlu Emniyet Müdürlüğü'nü ve Turgutlu Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir'i ziyaret ederek sorunlarını dile getirdiler. TAK-DER Başkanı Güngör Karakaya, TAK-DER Başkan Yardımcısı Mahmut CÖMERT, TAK-DER Manisa temsilcisi Murat Colova, Önder Çetin, Ahmet Önen, Hakkı Göker, Turgutlulu oto kiralamacılar ve esnaflar hep bir ağızdan korsan oto kiralamaya hayır dediler.

Turgutlu Emniyet Müdürlüğü'nü ve Turgutlu Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir'i ziyaret ederek sorunlarını dile getirdiler. Ziyarette Emniyet Müdürü Ahmet Esendemir'e Derneğin saatini takdim ettiler.

Turgutlu’da merdiven altı" oto kiralama, yapanların her geçen gün çoğalmasına ve işlerinin "baltalanmasına" hep bir ağızdan tepki gösterdiler.Yaz sezonuyla hareketlenen oto kiralama sektöründe faaliyet gösteren "merdiven altı" işletmelerin, gün geçtikçe çoğalması sebebiyle merdiven altı diye tabir ettikleri, korsan oto kiralama işi yapanların vermiş oldukları hizmetlerdeki yaşanan sorunlar ve yetersizliklerin, Kendilerini de etkilediğini belirterek hep bir ağızdan korsan oto kiralamacılara tepkilerini dile getirdiler.

Turgutlu’da resmi olarak bu işe sermaye bağladık bir çok arkadaşımızda bu iş, resmi olarak yürütmeye çalıştıklarını korsan oto kiralama işi yapanların işletmeleri ve esnafları zor duruma soktuğunu bu nedenle de hep bir ağızdan bu konuda bir açıklama yapma gereği duyduklarını ifade ettiler.

TAK-DER Başkanı Güngör Karakaya, Türkiye’de buna benzer şikayetlerin her geçen gün arttığını bu yönde devletin bir şekilde bu hususta önlem alması gerektiğini üyelerinin işlerinin "baltalandığını son zamanlarda Turgutlu’da Korsan oto kiralama yapıldığı konusunda şikayetlerin artması sonrası Turgutlu’ya ziyarete geldiklerini bu yönde cezai bir yaptırım uygulanmasının gerektiğini belirterek  esnafımızın ve üyelerimizin yanında olduğumuzun bilinmesini istiyoruz.

Karakaya, Turgutlu’da korsan firmaların ucuz hizmet sunmasının etkili olduğunu belirtti. Ucuz ve hiçbir sorumluluk almadan vatandaşlarımız merdiven altına yöneldi. Ancak başlarına bir şey geldiğinde ne kadar yanlış yaptıklarını onlar da anlıyor. Karakaya, sektörün yasal altyapı eksikliğinin bulunduğuna işaret ederek, gerekli adımların atılarak, yasal düzenleme yapılmasını bekledik diye konuştu.  

TAK-DER Başkan Yardımcısı, Mahmut CÖMERT,  Oto kiralama sektörü Turgutlu’da gelişmiş durumda çünkü üyelerimiz ve esnafımız kaliteli bir hizmet sunma gayretindeler bu nedenle sunulan hizmetin kalitesi bu işe teşvik ediyor. Turgutlu’da kayıtlı oto kiralama firmalarının müşteri memnuniyetini birinci öncelik olarak gördüğüne dikkati çekti.

TAK-DER Manisa temsilcisi Murat Colova, Biz Turgutlu’da işimize gerekli özeni gösteriyoruz ancak, bizlere en önemli darbeyi oto kiralama işini merdiven altında, eş-dosttan topladıkları araçlarla yürütenler vuruyor. Bu işi kayıtlı yapan firmalar vergi ödüyor, araçlara kasko yaptırıyor ve sektörde istihdam edenler  sigortasını yatırıyor. Buna karşın, bu işi korsan yapanlar hiç bir masraf yapmadan, ucuza araç kiralayabiliyor. Fakat olası bir kaza veya diğer olumsuzluklarda gerekli hizmeti yerine getiremiyor. Sorumluluk kabul etmiyor ve otomobil kiralayanları adeta pişman ediyor. Bu da doğal olarak müşterilerin bu işe bakış açısını değiştiriyor.

Turgutlu esnaflarından Önder Çetin, Murat Colova, Ahmet Önen, Hakkı Göker, Turgutlulu oto kiralamacılar ve esnaflar,  sektörün önemli müşterini ve potansiyelini oluşturan Turgutlulu vatandaşlardan  bu işi resmi olarak yapan  firmalardan araç kiralamalarını kayıt dışı kişi ve kuruluşları tercih etmemelerini belirttiler.

Haber: Haşim KARATAŞ

Bakmadan Geçme