Soma Yağcılı Gölet ve Sulaması'nda imzalar atıldı

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu'nun '1000 günde 1071' gölet projesi doğrultusunda bir imza da Manisa Soma için atıldı.

PAYLAŞ
Haber Kasaba - Haber Kasaba

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun “1000 günde 1071” gölet projesi doğrultusunda bir imza da Manisa Soma için atıldı. “Yağcılı Göleti, Sulaması ve İkmali  Projesi” inşaatı; DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve yüklenici firma yetkilileri arasında imzalanan sözleşme ile resmen başladı.

Ocak 2017’de ihalesi yapılan ”Soma Yağcılı Göleti, Sulaması ve İkmali” projesinde inşaat aşaması DSİ 2. Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve yüklenici firma yetkilerince atılan imzalarla resmen başladı.

Kuzey Ege Havzası içinde yer alan Ayıuçlu Deresi üzerine inşa edilecek göletin gövdesi kaya dolgu tipinde olacak. Temelden yüksekliği 35 metre olarak planlanan Yağcılı Göleti; brüt 1758 hektarlık araziyi su ile buluşturacak. Basınçlı borulu şebeke sistemi ile sulanacak tarlalarda hem verim artacak hem de yörede ürün çeşitliği sağlanacak. Bölge çiftçisinin yıllardır sabırsızlıkla beklediği proje tamamlandığında vatandaşın cebine her yıl 2.3 milyon lira ek gelir sağlayacak.

Soma Yağcılı Göleti; Sulaması ve İkmali projesi yaklaşık 8 milyon liraya mal olacak.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN