Satır Mustafa ve Taksi Zeki 2. Futsal Turnuvası açılış seremonisi yapıldı

Akhisar Belediyesi ile Akhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği Satır Mustafa ve Taksi Zeki 2. Futsal Turnuvası açılış seremonisi Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapıldı.

Akhisar Belediyesi ile Akhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenlediği Satır Mustafa ve Taksi Zeki 2. Futsal Turnuvası açılış seremonisi Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Spor Salonunda yapıldı.

27 Mart Pazartesi günü ilk maçları başlayan turnuvanın açılış seremonisinde duygulu anlar yaşandı. Akhisarspor’da uzun yıllar forma giyen ve kaptanlık yapmış oyuncu futbolcuları (Satır Mustafa) lakaplı Mustafa Nogaybel ve (Taksi Zeki) lakaplı Zeki Çelik adına yapılıyor.

Hava Meydan ve Garnizon Komutanı Hava İstihkam Albay Mehmet Şahin, Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, Başkan Yardımcısı Ömer İşçi, Akhisar Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Hasan Hüseyin Oktay, Akhisar Mustafa Kirazoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Erol Karaca, Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim Topaloğlu ile komitede bulunan İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Kılıç, Kredi Yurtlar Kurumu Müdürü Osman Yörük, İdari Mali Hizmetler Müdür Yardımcısı Yusuf Örmüş, Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Personeli Erkan Poğaçacı, Akhisar Belediyespor Alt Yapı Sorumlusu Harun Tayfun, Zeynep Gülin Öngör KML Beden Eğitimi Öğretmeni Önder Soykan, Fevzi Keskinoğlu Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Öcel Hancı ve Orman İşletme Müdürlüğü Personeli Mehmet Arslantaş yer aldı.

Akhisar’daki kurumların kendi aralarında yaptığı 2. Futsal Turnuvası 8 grupta 33 takım mücadele veriyor. Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Personeli Yalçın Dursun’un sunduğu açılış seremonisi Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı.

Ardından sunucusu Akhisar Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Personeli Yalçın Dursun Akhisar Belediyespor’da forma giymiş ve kaptanlık yapmış (Satır Mustafa) lakaplı Mustafa Nogaybel ve (Taksi Zeki) lakaplı Zeki Çelik’in özgeçmişlerini okudu.

Düzenlene turnuvadan dolayı çok duygulandığını ve mutlu olduğunu ifade eden Taksi Zeki lakaplı Akhisarsporlu eski futbolcu Zeki Çelik yaptığı açılış konuşmasında, “burada olmak çok güzel bir duygu anlatamam. Bu formayı yıllarca gururla sırtımızda taşıdık. Futbolda belli bir yaşa kadar, her şeyin bir mevsimi olduğu gibi futbolun da bir sezonu var ve bir süreci var. Bizler o süreci elimizden geldiği kadar formamızı terlettik bu kulübe emeğimizi verdik. Şuanda da Akhisarsporlu olduğum için çok gururluyum, yani heyecanlıyım. Turnuvayı düzenledikleri için Belediye Başkanımıza çok çok teşekkür ediyorum” dedi.

Almanya’da ikamet eden ve turnuva açılışına katılamayan Satır Mustafa Lakaplı Akhisarsporlu eski futbol Mustafa Nogaybel adına açılış seremonisine ablaları Aynur Duruoğlu ve Şennur Ağuş katıldı.

Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı, “şuana kadar müthiş bir heyecan içerisindeyim. Şuanda Süper Lig’de oynayan bir takımımız var. Takımımızın çok sağlam temellere atıldığı bugün yine görülmektedir. Akhisar, spor kültürü açısından gerçekten çok özgün bir yer. Geçmişte Akhisarspor’da efsane olmuş futbolcularımızı bugün burada anmak bizleri de mutlu etmiştir. Onlar bugün de hiç ara vermeden spora katkı vermeye devam ediyorlar. Ben de bugün bunlara şahitlik etmekten büyük mutluluk duyuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından başlama vuruşu ile Akhisar Devlet Hastanesi ile Hava Meydan takımları karşı karşıya geldi.

SATIR MUSTAFA KİMDİR?

Mustafa Nogaybel namı diğer 'Satır Mustafa' 1954 yılında Akhisar'da doğdu. Mahalle maçında antranör Sunay Onuncuyıl'ın dikkatini çekti. Yıl 1970.. O yıl kurulan Akhisarspor'un kadrosundaki genç yetenekler arasında Nogaybel de vardı. Kısa zamanda, yeteneği ve mücadele azmi ile takımın yıldızı oldu. Müthiş bir sol bekti. Öyle amansız bir savunma anlayışı vardı ki 'Satır' diye anılmaya başlandı. Futbolunu izleyeler onu "Satır'ı top geçer adam geçemezdi. Baktı geçiyor ayaklarından keser havada uçururdu  adamı" diye anlatıyor. Futbolculuğu kadar insancıl karakteri ve sempatikliğiyle de gönüllere taht kurdu. Tüm ilçenin sevgilisi oldu.1985'e kadar tam 15 yıl takımın bel kemiğiydi. Profesyonel futbol hayatını noktaladıktan sonra bir süre Akhisar Belediyesi'nde çalışan Nogaybel şimdi Almanya'da yaşıyor. 62 yaşında, maraton koşuyor ve kendisi gibi futbolcu olan oğlu Taylan'la Alman liglerini takip ediyor.

TAKSİ ZEKİ KİMDİR?

1958 yılında Kırkağaç’ta doğan Zeki Çelik bütün öğrenim hayatını Konya’da tamamlamıştır.  Son olarak 1979 yılında Konya Karatay Lisesinden mezun olan Zeki Çelik, Konya Kültür Spor  ile futbol hayatına başlamıştır. Sonrasında Konya Demirspor’da da oynayan Taksi Zeki 1979-1980 sezonunda Akhisar!a gelerek Kayalıoğlu’nda forma giymiştir. 1980-1981 yılında Manisaspor’a transfer olan Taksi Zeki 1982 yılından itibaren Akhisarspor ile anlaşarak 11 yıl boyunca Akhisarspor forması altında futbol mücadelesini sürdürmüştür. Taraftarlar tarafından da çok sevilen Zeki Çelik özellikle Hergelen civarındaki taraftarlar tarafından oldukça seri bir futbolcu olduğu için Taksi Zeki olarak anılmaya başlanmıştır. Zeki Çelik, yani Namı Değer Taksi Zeki Akhisar’ın Ragıpbey mahallesinde yaşamını sürdürmekte ve Akhisar Belediyespor’a olan desteğini sürdürmektedir.

 

Bakmadan Geçme