Kula'nın Efeleri, Efeler Ligi'nde

Jeopark Kula Belediyespor, Ankara Başkent Voleybol Stadı'nda oynadığı Final Müsabakasında karşılaştığı Gümüşhane Torul Spor'a 3 – 2 yenilmesine rağmen Efeler Lig'ine adını yazdırdı.

PAYLAŞ
Haber Kasaba - Haber Kasaba

Jeopark Kula Belediyespor, Ankara Başkent Voleybol Stadı’nda oynadığı Final Müsabakasında karşılaştığı Gümüşhane Torul Spor’a 3 – 2 yenilmesine rağmen Efeler Lig’ine adını yazdırdı.

Erkekler 1. Voleybol Ligi Final Maçı’nda, Jeopark Kula Belediyespor ile Gümüşhane Torul Spor, Ankara Başkent Voleybol Stadı’nda karşı karşıya geldi. İki takımın karşılıklı ataklarla dengeli oynadıkları maçta, 25 – 21, 20 – 25, 23 – 25, 25 – 22 ve 19 – 21 sayıları ile Jeopark Kula Belediyespor’u yenen Gümüşhane Torul Spor 2016 – 2017 Yılı Voleybol Erkekler 1. Ligi Şampiyonu oldu. Karşılaşmayı Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Torul Belediye Başkanı Mimar Nidai Köroğlu, Jeopark Kula Belediyespor Kulüp Başkanı Vedat Yılmaz ve çok sayıda  Kulalı taraftar izledi. Maç sonu yapılan Kupa törenine katılan Jeopark Kula Belediyespor ve Gümüşhane Torul Spor’lu yöneticiler, sporcular ve taraftarlar birlikte kupa kaldırarak fotoğraf çektirdi. Final etabında ikinci olan Jeopark Kula Beldiyespor Kulübü madalyalarını  TVF Teknik Kurul Üyesi Zeki Uslu,  TVF Yönetim Kurulu Üyesi Metin Mengüç'ten aldılar. İkinci lik kupasını ise Merkez Hakem ve Gözlemci Kurulu Üyesi Sevda Gülerden Aldı

Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Jeopark Kula Belediyespor Voleybol Takımı Yöneticileri ve sporcularını tebrik ederek, “Kula Tarihinde ilk defa bir spor branşında bir üst lig olan ve Türkiye’nin en iyilerinin yer aldığı Efeler Ligi’nde oynamaya hak kazandık. Dünyada 98. Türkiye’de ise ilk ve tek UNESCO Sertifikalı Jeopark’ın tanıtımını yapmak ve Kula’lı spor severlere, voleybol keyfi yaşatmak için çıktığımız bu yolda başarılı olduk. Tabi içimizde buruk bir sevinç var birinci olamadığımız ve üst üste elde ettiğimiz yenilmezlik serisini son maçta kaybettiğimiz için. İki tarafın oyuncularına da teşekkür ederim bize bu güzel maçı yaşattıklarından dolayı. İnşallah Jeopark’ımızı ve ilçemizi Efeler Ligi’nde daha iyi temsil edeceğiz” dedi.

Kulalı Voleybol Severler, Jeopark Kula Belediyespor ile Gümüşhane Torul Spor final maçını Yunus Emre ve Şehit Ömer Halis Demir Kent Meydanı’nda dev ekranda canlı yayında naklen izledi.

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN