GEMA VAKFI'NDAN BAŞKAN KAYDA'YA ZİYARET

Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu...

Gediz Havzası Erozyonla Mücadele Ağaçlandırma Çevre ve Kalkınma Vakfı (GEMA) Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belediye Başkanı Zeki Kayda’yı makamında ziyaret etti.

Salihli Belediyesi ve birçok odanın işbirliğinde ilk defa bu yıl gerçekleştirilecek olan Yerli Tohum ve Fide Şenliği hakkında Başkan Kayda ile Gema Vakfı üyeleri karşılıklı istişarede bulundu. 20 Mayıs Cumartesi günü Sart Mahallesi’nde yapılacak olan şenlikte gün boyu panel, tohum takası, folklor gösterileri, köylü pazarı, sivil toplum kuruluşlarının sergileri, çiçek satımı, kitap dağıtımı gibi etkinlikler gerçekleştirilecek. 

Gelecek için yerel tohumların önemini vurgulayan Başkan Kayda, “ Yerel tohumların korunması ve çoğaltılmasına katkı sağlayarak bir farkındalık oluşturma amacıyla çıktığımız bu yolda inşallah muvaffak olacağız. Kırsalda üreticilerimize destek olmak için, organik olarak katkısız yetiştirdiğimiz ürün çeşitlerini daha da arttırmalıyız. Salihli Belediyesi olarak bu tarz sosyal projelerde olmaktan mutluluk duyuyoruz” diyerek, ziyaretlerinden dolayı Gema Genel Başkanı Şener Kilimcigöldelioğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ne teşekkür ederek vakıf çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Bakmadan Geçme