Savaş Haberleri

Savaş Haberleri

Dünyada ilk prefabrik hastane Çanakkale'de kuruldu

HİBYA - MEHMET BAYER - 22 Şubat 2021 - İngilizler, Kırık Savaşı sırasında, gerek tifüs, gerekse kolera vakalarından askerlerini korumak için dünyada ilk kez prefabrik seyyar bir hastaneyi Çanakkale Boğazı'nın girişinde, Erenköy Güzelyalı'da kurdu.

'Çatışma sonrası Libya' online seminer dizisinde konuşulacak

Arap Baharı sürecinden en sert etkilenen ülkelerden biri olan Libya'da, 2011 yılında 42 yıllık lider Muammer Kaddafi devrilmiş, bugün hala devam eden iç savaş bir türlü sonuçlanmamış, ancak son zamanlarda ibre, ülkenin büyük bölümünü kontrolünde tutan Hafter güçlerinden, Birleşmiş Milletler'in resmi hükümet olarak tanıdığı Serraj yönetimine dönmeye başlamıştı. Bu süreç ve sonrasında yaşanabilecek olası gelişmeler, akademi camiasının da dikkatini çekmeye başladı.

Güvenli bölge insanların yurtlarına dönmelerini sağlayacak

İstanbul Aydın Üniversitesi bünyesindeki düşünce kuruluşlarından Aydın Düşünce Platformu'nun 52'nci toplantısı 'Suriye'deki İç Savaş ve Anayasa Çalışmaları' başlığıyla gerçekleştirildi. Toplantıya konuk olan Suriye Geçici Hükümet Başkanı Abdurrahman Mustafa, toplantı öncesinde Demirören Haber Ajansı'nın (DHA) sorularını yanıtladı. Suriye'deki son durumu aktaran Mustafa, Barış Pınarı Harekatı, güvenli bölge ve Anayasa çalışmaları üzerine açıklamalar yaptı.

Şifa deposu kırmızı biber kalp krizi riskini önlüyor, kanserli hücreyle savaşıyor

Türk ve dünya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden kırmızı biberin faydaları saymakla bitmiyor. C vitamini, beta karoten, kapsaisin ve antioksidan deposu olan kırmızı biber, metabolizmayı hızlandırıyor, kötü kolesterolü düşürüyor, ağrı gidermeyi sağlıyor, vücut direncini artırıyor ve bağışıklık sistemini güçlendiriyor.

29 Ekim 1923’ün Tohumları Atılmıştı...

Mustafa Kemâl Paşa, 1918 Ağustos'unda Filistin’de bulunan 7. Ordu Komutanlığı'na tayin edildi. İlk paylaşım savaşı bitmek üzereydi.. Osmanlı İmparatorluğu'nun son demleriydi.

Sosyal medyada fenomen olma isteği 'paylaşım hastalığını' doğuruyor

Sosyal medya üzerinden doğruluğu kesin olmayan bilgilerin paylaşılmaması uyarısında bulunan İstanbul Gelişim Üniversitesi (İGÜ) Yeni Medya Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Deniz Akçay, 'Fenomen olma dürtüsü ilk ve sürekli paylaşım yapma hastalığını doğuruyor. Doğruluğundan emin olunmayan çarpıtma haberleri sosyal medyada paylaşmayın. Hızla gelişen bilgi iletişim teknolojileri özellikle yapay zek teknolojisi de akla yatkın ve herkesi ikna edebilecek düzeyde haber yazabilir hale gelmiştir. Toplum olarak bilgi kirliliği yapan yani sahte görüntü, yalan haber, bilgi ve belgelerle içerik üreten trolleri ve gerçeğe yakın haber üretebilen yapay zek teknolojilerini farkında olmamız son derece önemli' diye konuştu.

'GELENEKSEL MEDYADAN TEYİT EDİN'

Bilgi kirliliğine yönelik farklı kaynaklardan yararlanılması gerektiğini aktaran Dr. Akçay, 'Öncelikle geleneksel medyanın dijital platformlarından ve güvenirliliği yüksek haber sitelerinden haberi teyit etmeyi bir davranış alışkanlığı haline getirebiliriz' ifadelerini kullandı.

'MEDYA OKURYAZARLIĞI EĞİTİMİ ÖNEMLİ'

Bilgi kirliliğinden korunmak için yeni medya okuryazarlığı eğitiminin sadece okullarda öğrencilerin değil toplumun tüm kesiminin alması gerektiğini savunan Akçay, 'Toplumda paniğe ve korkuya sebep olabilecek haberleri paylaşmadan önce kişi, bu paylaşımın toplumu psikolojisini negatif yönde etkileyebileceğini göz önünde bulundurup öncelikle doğruluğundan emin olmak için haberi farklı güvenilir kaynaklardan araştırmalıdır. Unutmamalıyız ki sosyal medya gelip geçici değil hayatımızda sürekli yer alacak bir olgudur bu yüzden de etiğe uygun kullanmayı öğrenmeliyiz' dedi.

'SOSYAL MEDYA TROLLERİNİN EN GÜÇLÜ OLDUĞU DÖNEM'

Seçim, savaş, ekonomik kriz, terörle mücadele gibi bir ülkenin tüm vatandaşlarını ilgilendiren ortak konularda sosyal medya trollerinin harekete geçtiğini belirten Psikiyatri Uzmanı Onur Okan Demirci ise, 'Bu tür olaylar gerçeği yansıtmayan paylaşımların yayılması için en uygun zemini oluşturduğundan bunu fırsata çevirmek isteyenlerin tam olarak bekledikleri andır. Tüm toplumu ilgilendiren konularda insanların da bu konulara olan ilgileri her zamankinden daha fazla olduğu için daha önce dikkat çekmeyen paylaşımlar çok daha dikkat çeker ve ciddiye alınır bir hale bürünürler. Toplumsal hassasiyetin artışı ve algıda seçicilik ile mevcut konu ile ilgili paylaşımların doğru veya yanlış olmasına bakılmaksızın yaygınlaşmasına ve ciddiye alınmasına neden olur' diye konuştu.

Sosyal medya trollerinin böyle durumlarda vatandaşların hassas oldukları noktaları hedef aldığını ifade eden Demirci, 'Yaratılan öfke duygusu sayesinde troller paylaşımlarının çok geniş kitlelere ulaşmasını hedeflerler. Bazı kişilerce basit bir şaka amaçlı üretilmiş paylaşımlar bile toplumsal durumlarda şaka özelliğini yitirerek oldukça ciddiye alınmasına neden olur. İnsan psikolojisi, toplumsal olaylardaki tüm paylaşımları yaşanmakta olan olayın mevcut ciddiyetine göre değerlendirmektedir. Bu psikolojinin vermiş olduğu açıktan yararlanmak isteyen sosyal medya trolleri halkı yönlendirmede önemli rol oynarlar' ifadelerini kullandı.

Türkiye Sigarayla Savaş Derneği: Statlarda sigara içenler de tespit edilmeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD seyahati öncesinde gündeme getirdiği ve hızla uygulanmaya başlanan 'otomobillerde sigara içme yasağı'nın ardından, statlarda da sigara içilmesinin önüne geçilmesi amacıyla Türkiye Sigarayla Savaş Derneği'nden (TSSD) açıklama geldi.

Karbon salımına karşı pedal çevirdiler

Maltepe Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü, çevre konusunda büyük bir duyarlılık göstererek, karbon salımına karşı bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında 50 bisiklet sürücüsü, İBB Maltepe Sahili Spor Tesisleri'nden Kartal sınırına kadar yaklaşık 6 kilometre bisiklet sürdü. Küresel ısınma ve çevresel iklim değişikliklerine karşı duyarlılık göstermek amacıyla düzenlenen etkinliğe, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Savaş Eroğlu da katılıp etkinliğin startını verdi. Rengarenk balonlarla bisikletlerin süslendiği etkinliğin sonunda, toplu fotoğraf çektirildi.  

19 Mayıs Kurtuluş'a Giden Yol

Dünya tarihinin en kanlı savaşlarından biri olan 1. Dünya Savaşında Osmanlı İmparatorluğu İttifak Devletleri denilen Almanya, Avusturya-Macaristan, Bulgaristan’ın yanında yer alarak, İtilaf Devletlerine; İngiltere, Fransa, Rusya ve İtalya’ya karşı savaşmıştır. Savaşın ilk yıllarında Karadağ, Sırbistan ve Romanya daha sonraki yıllarda da ABD, Japonya, Yunanistan, Belçika, Portekiz İtilaf Devletlerinin yanında savaşa katılmıştır.

26 haftalık dünyaya gelen Mucize Bebek

26 haftalık dünyaya gelen Asil Bebek Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi’nde verdiği 105 günlük yaşam savaşını kazandı. Emine Ezgi ve Aziz Hüseyin çiftinin ilk bebeklerinin taburcu oluşu, ailede ve hastanede büyük sevince yol açtı. 990 gram doğan bebek 2 kilo 400 gram ağırlığa ulaşarak ikinci hayatına ‘Merhaba’ dedi.

Yemin namus şeref sözü veriyorum eğer bir gram engel müdahil olduysam

Cumhur ittifakı Mhp Selendi Belediye Başkan Adayı Ecz Nurullah Savaş dün akşam Ak Parti Selendi ilçe Başkanlığında toplanan binlerce Selendililere yaptığı açıklamada şunları söyledi.

Turgutlu'da MHP'de güç savaşları mı? baş gösteriyor

Milliyetçi Hareket Partisi önceki dönem ilçe başkanı Orhan Sayar ve yönetim kurulu üyelerinin her hafta düzenli olarak gerçekleştirdikleri ‘’Dost Meclisi’’ toplantılarını genişleterek dev kahvaltı organizasyonu gerçekleştirdiler.

MHP'de siyaset yapma imkanım kalmadı diyerek istifa etti

Eski Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş’ın MHP’den milletvekili adaylığı için belediye başkanlığından istifa etmesi sonrası meclis üyelerinin çoğunluğuyla 1 Mayıs 2018 tarihinde Selendi Belediye Başkanlığına Yasin Dumlupınar seçilmişti.

Başkan Öztürk, Ülkemizde ki Suriyeli Mültecilerin acilen ülkelerine kesin dönüş yapması artık şart olmuştur

Milliyetçi Hareket Partisi Manisa İl Başkanı Erkan Öztürk, Türkiye'deki Suriyede yaşanan savaştan kaçan mültecilerin, yılbaşı kutlamaları sırasında, Suriye Bayrağı açması'na sert çıktı.

Ağaç Doktoru’ lakabıyla bilinen Çelebi, iddialı konuştu

Ağaç Doktoru lakabıyla bilinen Malzeme uzmanı ve Makine Mühendisi Savaş Çelebi Ak Parti’den Manisa Büyükşehir Belediye Başkan aday adaylığını açıkladı. Looks Otel’de düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında, gazetecilere projelerinin bir kısmından bahseden Çelebi, iddialı konuştu.

AK Parti Manisa Büyükşehir belediye başkan aday adayı Çelebi'den Gazetemize Ziyaret

Manisa’da Ağaç Doktoru' lakaplı Makina Mühendisi Savaş Çelebi, Özellikle tarım alanındaki tecrübe ve bilgisi ile öne çıkmış, geçtiğimiz 24 Haziran Genel Seçim döneminde AK Parti Manisa Milletvekili Aday Adaylığıyla gündeme gelen, 2019 Yerel seçimlerinde Manisa Büyükşehir belediye başkanlığı için aday adayı olduğunu duyuran Çelebi Gazetemizi ziyaret etti.

Soğuk savaştan sonraki en büyük NATO tatbikatı ekibi

NATO’nun Soğuk Savaş sonrası en büyük tatbikatı olan "Trident Juncture 2018" askeri tatbikatı, 31 ülkeden 50 bin askerin katılımıyla Norveç’te başladı.

Belediye başkanları bu yazıdan hiç hoşlanmayacak

Mevcut belediyelerin akçeli işler yüzünden kripto FETÖ'cü kadrolarla savaşmadığını vurgulayarak hiçbirinin aday yapılmamasını...

Ünal Karaman’nın tatlı sorunu

Trabzonspor’da forma savaşı oyuncuların performanslarını arttırırken, Ünal Karaman ise Alanyaspor maçında sahaya süreceği ilk on biri belirlemeye çalışıyor.

İran'dan yerli savaş uçağı tanıtımı

İran savunma sanayisinin yıldönümü törenlerinde Kevser adlı İran yapımı savaş uçağı Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin komutu ile ilk uçuşunu başarıyla gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı açıklama yaptı; 'Türkiye bir ekonomik savaş vermektedir'

Türkiye geriliminin ardından Dolar'daki tırmanış devam ediyor. Akşam saatlerinde Asya borsalarının da açılması ile Dolar, Türk Lirası karşısında 7,21'lik tarihi zirveyi gördü.

F-16'dan PKK'ya Ağır Darbe

Tunceli’de F-16 savaş uçaklarının desteği ile düzenlenen operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerden birinin örgütün sözde Doğu Merkez Gücü Sorumlusu olan Kaniar Müslim olduğu ortaya çıktı.

Yandaşın devreleri dolar yükselince yandı '24 Haziran'da savaş var!'

Akşam yazarı Emin Pazarcı bugün skandal bir yazıya imza attı. Pazarcı, açık açık 24 Haziran'ın seçim değil, savaş olduğunu ilan etti.

Ak Parti’de Ozan Erdem tepkisi devam ediyor!...

AK Parti milletvekili adayları belirlendi. Listede ki bazı isimlere tepkiler var. İktidar partisi AKP'de milletvekili aday listesinde sürpriz isimler de dikkatleri çekti. Adaylar arasından İktidar partisi AKP'de milletvekili aday listesinde sürpriz isimlerden birisi 7.sırayı alan Ozan Erdem oldu. Erdem'e Referandumda 'Hayır' oyu çıkması durumunda iç savaş çıkabileceğini söylemi sonrası ciddi tepkiler gelmişti.

MHP'li Nurullah Savaş Partilileriyle bir araya geldi

MHP Manisa Milletvekili 2. Adayı Selendi eski Belediye Başkanı Ecz Nurullah Savaş çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Gazze'ye hava saldırısı

İsrail savaş uçakları bugün Gazze şeridinin kuzey kesiminde Beyt El İhya beldesinde bulunan Filistin direnişi askeri tesislerini bombaladı.

17. Yüzyıla ait 30 kiloluk top

Kars’ta tarihi hamamda yapılan restorasyon çalışmalarında 17. yüzyıla ait 30 kiloluk top güllesi bulundu. Osmanlı-Rus savaşı döneminden kaldığı tahmin edilen top güllesi restorasyon çalışmalarını yürütenleri heyecanlandırdı.