Dışişleri Bakanı Haberleri

Dışişleri Bakanı Haberleri

Türk askeri Ukrayna'ya gidecek mi? Mevlüt Çavuşoğlu'ndan flaş açıklama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıltığı televizyon programında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu ayrıca, Türk askerinin Ukrayna'ya gideceği iddialarıyla ilgili de konuştu.

21. Dünya Rus Medya Kongresi Ankara'da toplandı

Rus Medya Kongresi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun himayesinde Türkiye'nin başkenti Ankara'da gerçekleştirildi.

Yeni büyükelçiler açıklandı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yeni atanan bazı büyükelçileri arayarak görev yerlerini bildirdi.

DGYD'den Bakan Çavuşoğlu'na Manisa Mesir Macunu ikramı

Türkiye’nin her yerinde yerel medyanın dinamik ve canlı olduğunu gördüğünü dile getiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basının yapmış olduğu tüm yapıcı eleştirilere önem verdiklerini ve bu eleştirilerin bir manada yol gösterici olduğunu kaydederek teröre ve terör destekçilerine karşı taviz vermeyeceklerini vurguladı.

Çavuşoğlu Lavrov ile bir araya geldi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile İdlib konusunu görüşmek üzere dün akşam gittiği Moskova’da bir araya geldi.

Çavuşoğlu,'Kimsenin tehdidine boyun eğilmeyecek'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo görüşmesinde kimsenin tehdidine boyun eğilmeyeceği ve hukuk kurallarının istisnasız herkes için geçerli olduğu vurgulandı.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias'dan Bekir Bozdağ’a Cevap

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, dün Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın Yunanistan’da serbest kalan 8 darbeci FETÖ üyesi Türk askeri konusunda yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Yunan Bakan Bekir Bozdağ’a cevap verdi

Yunanistan'ın Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias, dün Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’ın Yunanistan’da serbest kalan 8 darbeci FETÖ üyesi Türk askeri konusunda yaptığı açıklamalara cevap verdi.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson görevden alındı

ABD Başkanı Donald Trump, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ı görevden aldı. Yerine CIA Direktörü geldi.

Lavrov'dan çok sert ABD açıklamaları

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Moskova’nın ABD’nin Suriye’yi bölmeye yönelik eylemlerinden endişe duyduğunu söyleyip Washington’ı ateşle oynamamaya çağırdı. Öte yandan Lavrov, ABD'nin, Suriye'nin güneyinde yer alan El Tanf'taki güçlerini derhal çekmesi gerektiğini de söyledi

Hollanda'nın Türkiye açıklaması

Hollanda Dışişleri Bakanı Halbe Zijlstra, Türkiye'nin istemediği ülkesinin büyükelçisinin resmen geri çekilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Zijlstra, "400 yıllık ilişki mutlaka bir gün düzelecektir. Büyükelçimizi geri çektik ama maslahatgüzarı düzeyinde ilişkilerimiz devam ediyor" dedi. Hollanda Dışişleri Bakanı Zijlstra, büyükelçiyi resmen geri çekmelerine ilişkin gelişmeleri, parlamentoda yapılan oturumda, milletvekillerinin yönelttiği soruları cevaplayarak değerlendirdi.

İngiltere Dışişleri Bakanı 'Türkiye haklı'

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Zeytin Dalı harekatıyla ilgili olarak, "Türkiye sınırlarını güvende tutmayı istemek konusunda haklı." açıklamasını yaptı.

ABD''nin Afrin açıklamas 'Kaygı duyuyoruz'

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Zeytin Dalı Harekatı'na yönelik bir açıklama yaptı. Tillerson, yaptığı açıklamada Türkiye'nin Afrin operasyonundan dolayı kaygılı olduklarını belirtti

Diker; Devlet büyüklerinin Tamamından şikayetçi oldu

Büyük Türkiye Partisi Genel Başkanı Tevfik Diker; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Eski Başbakan yardımcısı Beşir Atalay hakkında...