Cumhurbaşkanlığı Haberleri

Cumhurbaşkanlığı Haberleri

Kamu Çalışanlarına WhatsApp Telegram gibi yabancı uygulamalar yasak!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi tarafından hazırlanan rehberde kamu çalışanlarına WhatsApp, Telegram gibi yabancı mesajlaşma programları yerine yerli mesajlaşma programlarının kullanılması zorunluluk haline geldi.

Türk Milletinin Aksakallısı Devlet Bahçeli

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin Türkiye’de uygulanmasından bu yana önemli siyasi gelişmelere ve siyaset anlayışında büyük değişikliklere neden olmaktadır.

Can veren pervaneler konferansına yoğun ilgi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Kahramanmaraş Valiliği tarafından koordine edilen ve Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleştirilen 100.yıl etkinlikleri kapsamında Hukukçu-Yazar Hayati İnanç, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferans da sevenleri ile buluştu.

Belediye başkanlarının yetkileri de Beşetepe’ye verilecek!

AK Parti’nin hazırladığı Yerel Yönetimler Yasa Taslağı'nda, Büyükşehir Belediye Başkanlarının, Genel Müdür ve Genel Sekreter atamalarında onay yetkisinin Cumhurbaşkanlığına devredileceğine yönelik hükümlerin bulunduğu iddia ediliyor.

İstanbulun Düşündürdükleri, Türkiye yine tarihi bir dönemeçtedir

Gazetemiz köşe yazarlarından 23.Dönem MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, 16 Nisan referandumu, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri ve son olarak 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimi olmak üzere millet iradesine başvurulan her seçimin Cumhur İttifakının zaferiyle neticelenmesine rağmen zillet ittifakı bileşenleri tarafından yaratılmak istenen algıya dikkat çekmiştir.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Cumhurbaşkanlığı Külliyesini ziyaret etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi Toplantısı’na katılmak üzere Türkiye'de bulunan İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yi resmî törenle karşıladı.

AK Parti ve MHP’nin Manisa ittifakıyla ilgili gözler liderlerde!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'yi Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

Vali Ahmet Deniz bugün görevine başladı

Resmi Gazete’nin 27 Ekim 2018 tarih ve 30578 sayılı nüshasında yayınlanan Cumhurbaşkanlığının 2018/202 sayılı Atama Kararı ile Manisa Valiliğine Ahmet Deniz bugün görevine başladı.

3. evre olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilmiştir

Anayasa değişikliğinin emrettiği istikamette yeni dönemi kanunları yürürlüğe girmiş olmakla birlikte tartışmalı hususlar meclis ve millet gündemini yoğun olarak işgal etmeye devam etmektedir.

İbrahim Kalın’dan Bahçeli’ye 'af' yanıtı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, “Sayın Cumhurbaşkanımızın MHP’yi ve tabanını hedef alan bir değerlendirmesi söz konusu bile değil. Kastettiği, bu özensiz hazırlanması halinde bir af yasasının doğuracağı toplumsal sonuçlardır” dedi.

29 Ekim Resepsiyonu İstanbul’da yapılacak!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu İstanbul’da yapılacak. 3. Havalimanının açılması nedeniyle" dedi.

Meclis’te İYİ Parti İle AK Parti ‘işbirliği’ boy gösterecek!

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinde CHP’yle birlikte ‘Millet İttifakı’ blokunda yer alan İYİ Parti , yerel seçimler öncesi direksiyonu AKP tabanına kırdı. Parti yönetiminde, partinin “ CHP ve HDP’yle yan yana anılmasının İYİ Parti’ye zarar verdiği” belirtilirken, parti Meclis’te de AKP’ye ‘şartlı destek’ verecek. AKP’nin hazırladığı bir yasa teklifinin işçinin, memurun, emeklinin, esnafın veya Türkiye dış politikasının yararına olması halinde İYİ Parti, o düzenlemeleri Meclis’te destekleyecek. İYİ Parti ’nin, yerel seçimlerde “ CHP ile birlikte ittifak halinde olmaktansa, bazı iller için işbirliği içinde olmayı” tercih edeceği belirtiliyor. İYİ Parti ’nin İstanbul, Ankara ve İzmir’de “AKP ve MHP ittifakının oylarını düşüreceği” değerlendirmeleri de yapılıyor. Parti, 24 Haziran seçiminde il ve ilçelerde, ikinci ve üçüncü olan partilerin işbirliği yapmasıyla, yerel seçimin sonucunun değiştirilebileceğini de hesaplıyor. “AKP ile işbirliği yapılması” halinde, 24 Haziran’da ikinci sıraya düştüğü illerden “birinci parti olarak çıkabilmeyi” de hesaplayan İYİ Parti yönetimi, yerel seçimde CHP’den alacağı ‘emanet oylar’ yerine kendi tabanından alacağı oylarla hareket etmeyi planlıyor. AKP’li ve MHP’li seçmenin oylarına talip olan İYİ Parti, ‘işbirliğini’ öne çıkartarak; “şehirler üzerinde mutabakat formülünü” de yaşama geçirmek istiyor. AKP’ye destek “ CHP ’nin yerel seçimlerde, İstanbul ve Ankara gibi büyükşehirlerdeki ilçeler ile doğu bölgelerinde HDP’yle işbirliği içinde olmasının İYİ Parti ’yi hedeflenen AKP ve MHP tabanından uzaklaştıracağı” değerlendirmelerinin de yapıldığı İYİ Parti, Meclis’te de “AKP’yi şartlı destekleyecek.” Desteğin gerekçesi ise kamuoyuna, “ İYİ Parti, düşmanlık ve kökten reddedişlerin yapıldığı bir siyasi parti değil” olarak açıklanacak. Böylece İYİ Parti ’nin, 24 Haziran seçimleri dönemi ve sonrasında AKP ve MHP ’nin partiyi “ HDP’yle yan yana getirme durumundan uzaklaştıracağı” ifade ediliyor.

MÜLKİ İDARE AMİRLERİ VEDA YEMEĞİNDE BULUŞTU

Resmi Gazete’nin 1 Eylül 2018 tarih ve 30522 sayılı nüshasında yayınlanan 2018/157 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile ilimizde görev yapan kaymakam ve vali yardımcılarının tayinlerinin çıkması nedeniyle Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, vali yardımcıları ve kaymakamlar veda yemeğinde bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı açıklama yaptı; 'Türkiye bir ekonomik savaş vermektedir'

Türkiye geriliminin ardından Dolar'daki tırmanış devam ediyor. Akşam saatlerinde Asya borsalarının da açılması ile Dolar, Türk Lirası karşısında 7,21'lik tarihi zirveyi gördü.

Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı...

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde 3 saat süren Savunma Sanayi İcra Komitesi toplantısı sona erdi. Yazılı açıklama yapılması bekleniyor.

Manisaspor yönetimi Büyükşehir’e dava açmaya hazırlanıyor!

Manisaspor Başkanı Bülent Baygeldi, Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine destek vermediğine dikkat çekerek, bu tutumun değişmemesi durumunda Cumhurbaşkanlığı’na kadar şikayete gideceklerini söyledi.

Yeni sistemde ilk YAŞ perşembe günü yapılacak

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı perşembe günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde yapılacak.

Başkan'nın Başdanışmanlığına, Hasan Büyükdere atandı

Resmi Gazete’de 3 yeni Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayımlandı. Kararnamede yeni atamalarla ilgili bilgiler verildi.

Adnan Oktar iddiasına Cumhurbaşkanlığından yanıt

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adnan Oktar ile ilgili bir yorumu ya da “komşu” diye bir nitelemesinin söz konusu olmadığı belirtildi.

Yeni sistemin ilk MGK toplantısı

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine geçilmesinden sonraki ilk Milli Güvenlik Kurulu toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapıldı.

Başevirgen, teşekkür ziyaretlerine devam ediyor

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ve Milletvekiliği seçimlerinin ardından CHP'nin Manisa 3.Sıra Milletvekili Bekir Başevirgen, teşekkür ziyaretlerine devam ediyor.

MHP’NİN TEK PAZARLIGI VARDIR ODA DEVLETİN VE MİLLETİN BEKASI ÜZERİNEDİR

Ülkemizin en önemli seçimlerinden bir olan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerini geride bıraktık. Milletimiz Milliyetçi Hareket Partisine mecliste denge denetleme görevi verdi. Devletimizin ve Milletimizin Önü açıldı. Vatandaşlarımız 2023 Lider Ülke Türkiye Sürecinde Cumhur İttifakına Yetki Verdi. Seçim sonuçları Ülkemize ve Turgutlumuza hayırlı olsun

Yeni yönetim sisteminin ilk kabinesinde 3 Manisalı

AK Parti Manisa İl Başkanı Berk Mersinli, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin 1. Başkanı seçilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve yeni kabinede görev alan tüm bakanlara hayırlı olması dileklerinde bulundu. Mersinli, yeni sistem sayesinde Türkiye’nin yeniden şahlanacağını söyledi.

CHP Manisa'da 'Muharrem İnce'ye destek

27 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem milletvekilliği seçiminde partinin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin hem ülke genelinde hem de Manisa’da büyük bir kitleyi kucaklaması CHP’de olağanüstü kongre sinyalleri vermeye başladı.

Yeni kabinin, Yeni bakanları kimler oldu

Cumhurbaşkanlığı yeni hükümet sistemi hangi isimler var Yeni kabine 2018 sondakika Bakanlar Kurulu bakan isimleri belli oldu.

22 devlet başkanı Törene katılacak

‘Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni’ne 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreterinin iştirak edeceği bildirildi.

Milletvekili Akkal Mazbatasını Aldı

CUMHURBAŞKANLIĞI ve 27'nci dönem milletvekilliği Genel Seçimleri'nde Manisa genelinde resmi olmayan sonuçlara göre 10 milletvekilinden AK Parti 5, CHP 3, MHP 1 ve İYİ Parti 1 milletvekili çıkardı.

Kafamda deli sorular? Boşlukları siz doldurun!...

Habererk yazarlarından Haşim Karataş, '24 Haziran 2018 Pazar günü Ülkemizde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrası ilk yazısını kaleme aldı. Karataş'ın 'Boşlukları siz doldurun!' başlıklı bu yazısı en çok dikkat ve en çok okunan yazılarından birisi oldu .

Akkal'dan Turgutlu'ya Milletvekili olarak ilk ziyaret

24 Haziran 2018 Pazar günü Ülkemizde gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimleri sonrası İYİ Parti Manisa 1. sıra Milletvekili olduğu kesinleşen Tamer Akkal kaldığı yerden çalışmalarına ve ziyaretlerine devam ediyor.

Turgutlu MHP'de siyasi hatanın günah keçisi kim olacak?... Günah keçisi mi! arıyorsunuz adres belli...

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinde Turgutlu'da yaşanan hüsran. 'Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır' Kolay ve emeksiz kazanılan şeyler elden kolay çıkar. Elde kalıcı olanlar, emek sarf edip alın teri dökerek kazanılan şeylerdir.