ESKİ VEKİL AHMET ORHAN ÖYLE BİR YAZI YAZDI Kİ?

23. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili olan Ahmet Orhan, Manisa'da 'Moda Siyaset Anlayışı' dedi ve öyle bir açıklama yaptı ki?

23. Dönem Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Manisa Milletvekili olan Ahmet Orhan, Sosyal medya facebook hesabı üzerinden yaptığı bir açıklama ile gündeme oturdu.

Eski vekil yazdığı yazıda şu ifadelere yer verdi. "Geçtiğimiz cumartesi günü Manisa'da önemli bir toplantı gerçekleştirildi. MHP camiası için bu toplantı ayrı bir önem ifade ediyordu. Toplantının önemi MHPli büyük şehir belediyesinin son derece iyi tefriş edilmiş yeterli alt yapıya sahip salonlarının kendi partisine tahsis etmemesinden kaynaklanmıyordu. Bu toplantıyı önemli kılan AKP ile MHP'nin müşterek hazırlayıp savunduğu anayasa değişikliklerinin kamu oyu nezdinde savunulması için yapılacak olan propaganda faaliyetlerini başlatacak olmasıydı. 

Toplantının yapıldığı salon tamamen dolmuş bir o kadarda partili salon dışında geniş alanda yerine almıştı. MHP Manisa il başkanlığının duyurduğu üzere toplantıya konuşmacı olarak davet edilen değerli şahsiyetler salonda yerini almış ve kendilerine ayrılan süreler içerisinde son derece detaylı söz konusu anayasa maddeleri üzerinde açıklamalar yapmışlardı.Sorulara yer verilmeyen toplantı üç saati aşkın süre devam ederken katılımcıların bilgi eksiklerini gidermiş olarak tamamlanmıştır. Buraya kadar her şey normal görünmekle birlikte aslında herkesin dikkatini çeken zihinleri meşgul eden bir durum söz konusuydu. Toplantının eksenini kaydıran bir durum vardı orta yerde.

Manisa'da MHP Büyük Şehir Belediye Başkanlığı başta olmak üzere Manisa-Ankara yönü üzerinde yer alan altı belediye başkanlığı mevcut olmasına rağmen toplantıya bir eski belediye başkanının(Kadir Daş) dışında hiç birinin katılmamış olması fısıldaşmalara sebep olmuştu. Milliyetçi hareket Patisini temsil noktasında olan ve toplantıyı yöneten değerli konuşmacılardan bu yönde herhangi bir açıklamada gelmemişti.

İşin garibi belki toplantının esas gündemini değiştirecek kadar önemli olan bu durum basında da yer almamıştı.(Gelişen Salihli, Manisa Manşet hariç) Bu toplantı ışığında Manisa siyasetine dair daha geniş değerlendirmeler yapabilirim ancak konuyu dağıtmadan muhataplara sormak isterim ki fısıldaşmalar ve dedikoduların devamını mı yoksa ortada neler olduğunu Ülkücü Milliyetçi camiayla paylaşmayı mı tercih edersiniz? Ümidim ve samimi temennim bu iştirak etmeyişin kabul edilebilir bir izahının olmasıdır ifadelerine yer verdi.

Bakmadan Geçme