DÜNYA DEVLERİ ZİRVESİNİN İLK GÜNÜNE YOĞUN İLGİ

Manisa Genç İş Adamları Derneği (MAGİAD) Öğrenci Temsilciliği'nin bu yıl 6.'sının düzenlediği 'Dünya Devleri Manisa'da Buluşuyor' konulu konferansın ilk günkü programı CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleşti. Konferansın ilk gününde tecrübeli isimler, öğrencilere altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

MAGİAD Öğrenci Temsilciliği'nin 'Dünya Devleri  Manisa'da Buluşuyor' etkinliğinde  Türkiye'nin önde gelen ve dünya çapında isim yapmış firmalarının yönetim kurulu başkanları ve üst düzey yöneticileri gençler ile buluştu. Manisa Genç İşadamları Derneği’nin (MAGİAD) düzenlediği büyük firmaların üst düzey temsilcilerinin konuşma yaptığı Dünya Devleri Manisa’da Buluşuyor semineri başladı. Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere üniversite öğrencileri yoğun ilgi gösterdi. Zirveye MAGİAD Başkanı Ömer Geriter,  Şehzadeler Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Önal,  Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan  Erbil,  Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı  Hasan Geriter ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Başkan Ömer Geriter’den geleneksel vurgusu

Seminerin açılışında konuşan MAGİAD Başkanı Ömer Geriter, üniversite-şehir kaynaşması adına önemli bir etkinlik yaptıklarını belirtti. CBÜ bünyesinde sivil toplum kuruluşu olarak gerçekleştirdiği etkinliğin büyüklük anlamında bir ilk olduğunu dile getiren Başkan Geriter,  öğrencilerin gösterdiği ilginin kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek etkinliğin geleneksel hale geldiğini vurguladı. Başkan Ömer Geriter konuşmasının satır başlarında şu ifadelere yer verdi:"Bugün bakıldığında dünya nüfusunun %46 sı internet kullanıcı konumundadır. Bu oran her geçen gün artmaya devam etmektedir. iş dünyamız açısından bakıldığında karşımıza E-ticaret adını verdiğimiz muazzam bir satış pazarı çıkmaktadır. Dünyada e-Ticaretin toplam perakendeden aldığı pay % 8.5’lara ulaşmış vaziyette. Ülkemizde de e-ticaret büyümesini sürdürüyor. e-Ticaret sektörümüzün sahip olduğu güçlü potansiyeli göz önünde bulundurduğumuzda, halen önümüzde önemli bir gelişim alanı mevcut, gidecek daha çok yolumuz var diyebiliriz. Bu gelişim alanındaki fırsatları doğru şekilde değerlendirdiğimiz takdirde e-ticaret sektörümüzün ekonomide hak ettiği payı alacağına inanıyoruz."

Davut Doğan, memurluktan iş adamlığına uzanan hikayesini anlattı

Başkan Ömer Geriter’in ardından seminerin ilk konuşmacısı olan Doğanlar Yatırım Holding Başkanı ve Doğtaş markasının kurucularından  Davut Doğan, iş yaşamındaki anılarını gençlerle paylaştı. 7 yıllık memurluğun ardından istifa ederek 5 kardeşiyle birlikte Doğtaş'ı kurduklarını söyleyen işadamı  Davut Doğan, "6 çocuklu  Çanakkale  Biga'da çaycılık yapan ailenin en büyük oğluyum. Devlet parasız yatılı okulunda okudum. Benim küçük kardeşim babam ile birlikte mobilya alım satım işi yapıyordu. Bana 'İstifa et gelirsen işlerimizi büyütürüz. Sen de hesabımızı kitabımızı tutarsın' dediler. 1987 yılına kadar ben  Devlet Demir Yolları'nda devlet memuruydum. Kız istemeye gittiğimizde devlet memuruyum diye kız vermişlerdi bana. Babamın dükkanında mobilya satamaz ve bu işi beceremezsem diye dışarıdan iktisat fakültesini bitirdim. Eğer mobilya işi tutmazsa muhasebecilik yaparım diye yola çıktım" diye konuştu.

Ceo Eyüp Günönü tecrübelerini paylaştı

Davut Doğan’ın ardından kürsüye Aynes Süt Ceo’su Eyüp Günönü çıkarak gençlere tavsiyelerde bulundu. Eyüp Günönü yaptığı konuşmasında kariyerinden örnekler vererek Türkiye’nin önünün açık olduğunu söyledi. Türkiye ekonomisinin son yıllarda ciddi oranda büyüdüğünü vurgulayan Günönü, artık yurtdışında Türk olduklarını göğüslerini gererek söylediklerini ve gösterilen saygının arttığını belirtti.

İstanbul Şehir Tiyatrosu MAGİAD öncülüğünden Manisa’ya gelecek

Ünlü Tiyatro Oyuncusu Kubilay Penbeklioğlu ise öğrencilerle buluşmasında ‘Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuştur’ sözünü hatırlatarak tiyatronun ne denli önemli olduğuna vurgu yaptı. Penbeklioğlu, sahnedeki konuşmasında İstanbul Şehir Tiyatrosu’nu en kısa zaman da Manisa’ya getireceğini söyledi.

A Spor yorumcusu Olcay Çakır’dan spor ve müzik tavsiyesi

Penbeklioğlu’nun hemen ardından sahneye çıkan A Spor yorumcusu ve Fotomaç yazarı Olcay Çakır, üniversite öğrencilerinin sporla ilgilenmesini ancak kendilerini bulundukları alanda geliştirmeleri gerektiğini vurguladı. Olcay Çakır ayrıca, sporun yanı sıra gençlerle paylaştığı tecrübelerinde müziğin de hayatında önemli bir yeri olduğunu kaydetti.

Demirdöküm Yönetim Kurulu Üyesi Ertuna’dan mutluluk açıklaması

Sahneye çıkarak öğrencilere ticaret hayatı konusunda bilgiler paylaşan Demirdöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, böylesine büyük bir projenin arasında yer almaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ertuna, iş hayatında kariyer basamakların teker teker çıkılması gerektiğini ve sabırın çok önemli olduğunun altını çizdi.

IBM IT Uzmanı Ozan Canlıgil teknolojinin önemini anlattı

Ertuna’nın ardından sahneye çıkan IBM IT Uzmanı - İcra Kurulu Üyesi Ozan Canlıgil ise teknolojinin gelinen noktasıyla ilgili olarak oldukça gelişme sarf edildiğini belirtti. Canlıgil, Dünyadaki dijital bir değişim olduğunu bu değişime Türkiye’nin de en iyi şekilde ayak uydurması gerektiğini vurguladı. 

Ziya Kızıltan E-Ticaretin inceliklerinden bahsetti 

Hepsiburada.com Satış Pazarlama Müdürü Ziya Kızıltan düzenlenen zirvede yaptığı konuşmada e-ticaretin inceliklerini, faydalarını ve nasıl yapılması gerektiğini anlattı. Türkiye’de E-ticaretin günden güne büyüdüğünü, artık kobilerin de e-ticarete yönelmesini önemle vurguladı.

Dünya şampiyonları öğrencilerle buluştu

Zirvenin ilk gününün son konukları ise Bayanlar Fitness Şampiyonu Merve Akkaya ve Vücut Geliştirme Dünya Şampiyonu Ertuğ Evrekli oldu. Şampiyonlar, öğrencilere hayat hikayelerini anlattıktan sonra uzun bir süre soru cevap şeklinde merak edilenleri yanıtladılar. Şampiyonlar daha sonra salonda bulunan öğrencilerle fotoğraf çektirdiler.

Program sonunda ise düzenlenen çekilişlerde öğrencilere sponsor firmalar tarafından çeşitli hediyeler verildi. 

Bakmadan Geçme