Çaltepe'de Hayır Yemeği

Saruhanlı'nın Çaltepe mahallesinde binlerce vatandaşın katılımıyla Geleneksel Hayır Yemeği düzenlendi.

Saruhanlı’nın Çaltepe mahallesinde binlerce vatandaşın katılımıyla Geleneksel Hayır Yemeği düzenlendi.

Yemeğe Saruhanlı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı, Ak Parti İlçe Başkanı Ahmet Gökmen, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis üyeleri ve çok sayıda kişi katıldı.

Çaltepe’de Saruhanlı Belediyesi tarafından yaptırılan kapalı alanda düzenlenen hayır yemeğinde din görevlileri tarafından dualar okundu. Daha sonra davetlilere mahallenin yöresel yemeklerinden ikram edildi.

Başkan Yaralı, yemekte yaptığı konuşmada etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta Mahalle Muhtarı Muammer Kocabaş olmak üzere tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Yaralı şöyle konuştu “Saruhanlı ilçemize bağlı birçok mahallemizde her yıl geleneksel olarak hayır yemekleri düzenleniyor. Bunlardan ilki Çaltepe'de yapılıyor. Bu yıl toplam 10 hayır yemeğimiz olacak. Çaltepe bugün çok kalabalık ilgi ve alaka güzel. Bu durum bizleri mutlu ediyor. Çünkü burada doğup, buradan başka yerlere göç etmiş olan vatandaşlarımız bu vesileyle köyüne dönüp, bu güzel ortamda eskileri yad ediyor, akrabaları ve arkadaşlarıyla bir araya geliyor. Hayır yemekleri aynı zamanda bahar havası ortamında geçerek, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularımızı kuvvetlendiriyor. Allah birlik ve beraberliğimizi daim etsin.”

Mahalle Muhtarı Kocabaş ise programlarına katılım ve desteğinden dolayı Belediye Başkanı Dr. Hüseyin Yaralı'ya ve tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Başkan Yaralı, konuşmasının ardından hayır yemeğini hazırlayan, bulaşık yıkamada görev alan kadınları ziyaret ederek teşekkür etti.

 

Bakmadan Geçme