BAKKALLAR ODASI BAŞKANI ÇOLAK ÖNÜMÜZÜ AÇIN

Turgutlu Bakkallar Odası başkanı Ergün Çolak, esnafa can kredisi niteliği taşıyan ve KOSGEB tarafından sağlanan 50 bin TL'lik kredisinde bankaların esnaflara zorluk yaşattığını belirterek sitem etti.

PAYLAŞ
Haber Kasaba - Haber Kasaba

Turgutlu Bakkallar Odası başkanı Ergün Çolak, esnafa can kredisi niteliği taşıyan ve KOSGEB tarafından sağlanan 50 bin TL’lik kredisinde bankaların esnaflara zorluk yaşattığını belirterek sitem etti.

Çolak “devlet destekli kredilerde esnaflarımızdan ipotek ve kefil isteniyor. Devletimizin bizlere sunduğu bu hizmetin bankalar tarafından da önümüzün açılmasını esnaf ve sanatkarımız adına talep ediyoruz” dedi. Çolak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamasında “Buradan bankalara seslenmek istiyorum; Geçtiğimiz günlerde açıklanan KOSGEB in 50.000 TL ye kadar sıfır faizli kredi desteğinden yararlanmaya hak kazanan esnaf sanatkarlarımıza mesajlar ulaştı. Yaklaşık 1 aylık süre içerisinde esnaflarımız değişik bankalara giderek müracaatlarını gerçekleştirdi.

KOSGEB teki yoğunluktan dolayı hak kazanan esnaflarımızın onayları önümüzdeki günlerde gerçekleşecektir. Faizi devlet tarafından karşılanan bu kredinin ana parasını bankalar karşılamaktadır. Bankalar kendi kredi politikaları gereği değerlendirme yapıp krediyi onaylamaktadır. Esnaf arkadaşlarımız ile yapmış olduğumuz istişareler sonucu bankaların faizi devlet tarafından karşılanan düşük faizli krediyi vermek için ipotekler istemektedirler. Aynı şartlarda bireysel ve ticari krediler için kefil ve teminat istenilmeyen durumlarda niçin devlet destekli kredilerde esnaflarımızdan ipotek ve kefil isteniyor. Devletimizin bizlere sunduğu bu hizmetin bankalar tarafından da önümüzün açılmasını esnaf ve sanatkarımız adına talep ediyoruz” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN