2016-2017 AV SEZONU KAPANDI

Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca 26.02.2017 tarihi itibariyle ülke genelinde olduğu gibi ilimiz Manisa'da da kapanmıştır.

Merkez Av Komisyonu Kararı uyarınca 26.02.2017 tarihi itibariyle ülke genelinde olduğu gibi ilimiz Manisa’da da kapanmıştır.

Av ve yaban hayvanlarının üreme dönemi başlaması nedeniyle, 26.02.2017 tarihinden itibaren avın açılacağı Ağustos ayına kadar bu dönemde avcılık faaliyetleri yasak dönemine başlanmıştır.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı 4. Bölge Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa İl Şube Müdürü Uğur Bayil tarafından yapılan açıklamada; “Av ve yaban hayvanlarının eş tutma, üreme, yavru büyütme ve erginleşme evrelerini içine alan bu süre zarfında toplumun tüm kesimlerinin tabii ortamlara çıkarken daha hassas hareket etmesi gerektiğine, av ve yaban hayvanlarının yavru ve yumurtalarının toplanmaması hususunda tüm halkımızın daha dikkatli ve duyarlı olmaları gerektiğine, yaban hayvanlarının yaşama alanlarının korunması ve onları rahatsız etmememiz gerektiğine” Dikkat çekti. Ayrıca halkımızın herhangi bir yasal işlem ile karşılaşmaması için dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

Bakmadan Geçme