2. Geleneksel Jeopark Futbol Turnuvası, Coşkuyla Başladı

Kula Belediyesi tarafından 2.'sini düzenlenen, bu yıl 11 futbol takımının mücadele edeceği Jeopark Futbol Turnuvası, Kulalı emektar futbolcuların, 'Şöhretler Karması' maçı ile başladı.

PAYLAŞ
Haber Kasaba - Haber Kasaba

Kula Belediyesi'nin bu yıl ikincisini düzenleyerek geleneksel hale getirdiği Jeopark Futbol Turnuvası, Kula’da yıllarca spora emek vermiş isimlerden oluşan Şöhretler Karması maçı ile başladı. Kula Belediyesi Jeopark Sentetik Saha’da yapılan açılış törenine, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, Kula Belediye Meclis Üyeleri İlyas Macun, Vedat Yılmaz, MHP İlçe Başkanı Nazım Baytok, Esnaf Odası Başkanı Aytekin Şadan, Dokumacılar Odası Başkanı Fehmi Yıldırım, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Ali Yiğen, Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, Şoförler Odası Başkanı Oktay Kırlı, Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Hamza Özten, turnuvaya katılan takımların sporcuları, yöneticileri ve çok sayıda futbol sever katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış seremonisi, Manisa Büyükşehir Şehzadeler Mehter takımının seslendirdiği marşlar eşliğinde devam etti.

Unutulmaz Efsaneler, Yeşil Sahada Yeniden Buluştu
2. Geleneksel Jeopark Futbol Turnuvası açılışında Kula'da geçmişten bugüne faaliyet göstermiş çeşitli futbol kulüplerinde top koşturmuş ve jübilesini yapmış eski futbolcular, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’un da yer aldığı şöhretler karması maçı ile tekrar yeşil sahada bir araya geldi. Turnuva’nın açılış seremonisinde söz alan Kulaspor’un eski kaptanlarından Halil Erdil, sporun her zaman birleştirici, kardeşliği ve dostluğu pekiştirici bir unsur olduğunu belirterek turnuvada Kula’daki futbolun emektarlarına yer verildiği için teşekkür etti.

1970’lerde Kula’da oynadığı futbolla adından söz ettirmiş Hüseyin Zabun, açılışta yaptığı konuşmada; “Bizler, 70’li yıllarda böyle güzel tesislerde top oynayamadık, böyle güzel formalar giyemedik. Uzun yıllardan sonra bizleri bu güzel organizasyonla bir araya getirdiği için Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a teşekkür ediyorum. Aramızda olmayan arkadaşlarımızı rahmetle anıyorum. Mekanları cennet olsun” dedi.  

Şöhretler karması maçının ardından duygularını aktaran Nurullah Kayadelen, turnuvanın açılışında yer almaktan keyif aldıklarını belirterek “ Biz eski topçular bu turnuva vesilesiyle bir araya geldik, bize geçmişi hatırlattı. Şu formayı giyerek sahaya çıkmak bize müthiş bir heyecan yaşattı. Bu turnuvayı düzenleyen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun’a ve emeği olan  herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Şöhretler karması maçında kırmızı takımda forma giyen Adnan Şahin, “ 15 yaşında Kula Ülküspor’da futbola başladım. 15 yıl farklı kulüplerde futbol oynadım. Bu turnuvanın açılışında bizlere yer verilerek tekrar futbol oynamamız çok güzel oldu. Belediye Başkanımız Hüseyin Tosun’a teşekkür ediyorum” dedi.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN